Arlemm

arlemm

 

 

Šta je ARLEMM?

ARLEMM je kulturno – edukativna manifestacija koja okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti, sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti.

Gde?

festival se održava na nekoliko prelepih i inspirativnih lokacija. Festivalski program počinje na ostrvu Uski Vir, na obalama prelepog Rzava, a završava se u porti Crkve Svetog Ahilija, čija se lepota može porediti sa najznačajnijim svetskim spomenicima kulturne i istorijske baštine.

Cilj?

Cilj ARLEMM-a je da širi i podstiče muzičku kulturu u Srbiji. Festival je dobar primer kako muzika i umetnost mogu da naprave promene u svesti jednog društva i pozitivno deluju na ceo region.
Pružanje mogućnosti deci i mladima za dalja usavršavanja, ali i pronalazak novih mladih talenata, kao i formiranje podsticajnog okruženja za razvoj ovog vida stvaralaštva čine osnov ove manifestacije.
Kroz razvijanje muzičkih sposobnosti kod dece i mladih širom Srbije, ARLEMM se trudi da svima pruži šansu da se kroz umetnost iskažu i prepoznaju prave kulturne vrednosti.

Početak

U organizaciji Udruženja MUZIKUS, u junu 2010. godine održana je prva “Ariljska letnja škola mladih muzičara – ARLEMM 2010“, koja je pokrenuta od strane četiri vrhunska i vrlo cenjena profesora, a u saradnji sa Opštinom Arilje, Narodnom bibliotekom i brojnim donatorima. Neočekivano veliki odziv dece i izuzetno naglašena zainteresovanost građana za postojanjem manifestacije ovog tipa, iznenadila je sve u opštini i u organizacionom timu.

Za 6 godina postojanja u okviru ARLEMM-a održano je
60 edukativnih radionica
100 koncerata
2500 individualnih časova

ARLEMM art festival

Nezaboravni trenuci

najbolja atmosfera uz kvalitetna muzička izvođenja , koja će zauvek ostati urezana u našem sećanju kao najlepša uspomena

Prateći sadržaji

festival nije samo muzika i scena. Tu su i izložbe na otvorenom, umetnički performansi, instalacije, radionice i brojni drugi inspirativni sadržaji

Nešto drugačije

možete sedeti u prirodi, pijuckati vino i slušati kvalitetna, živa izvođenja klasične, duhovne, tradicionalne ili džez muzike

Najbolji izvođači

samo najkvalitetniji izvođači i umetnici mogu da budu zvezde na sceni jedinstvenog ARLEMM art festivala

Osećaj ispunjenosti

kada se muzika i inspiracija ujedine sa prirodnim lepotama, nastaje najbolji festival kreativnosti, talenta i pozitivne energije

Slobodan ulaz

ulaz na festival i sva prateća dešavanja tokom manifestacije, je potpuno besplatan za zainteresovane posetioce

preuzeto sa sa zvanične stranice